Pietra Nobile

Location: Horgen, ZH

Year: 2019

Size: 300 m2, 6.5 rooms

 

The restyling consisted of a bespoke color and material concept that not only reflects the modern architecture of the villa but also adds a meaningful touch of on-the-button luxury. The design process consisted of finding the perfect color palette that would create a neutral base for future developments and would complement the existing features such as the cowhide wallpaper and the hard cement flooring. The combination of warm and cold grey colors with the existing elements highlights the re-modernization and transforms the property into a refined living space. The concept intelligently balances hard and soft through the use of texture, layout, and materials to achieve a sophisticated new look.

For the other areas of the villa, the harmony was carried out with the different shades of grey color. The concrete flooring extends into the staircase and the landings, the Arte wallpaper surrounds the entire ground floor and continues into the upstairs study and guest bedroom in the basement. The zebra wallpaper stays true to the natural theme of the cowhide wallpaper used in the bedroom and adds dimension to the restyled guest bedrooms.